Activiteiten

Activiteiten

Lente toernooi 2024

Op 15 juni 2024 werd het (ouder-kind) lentetoernooi georganiseerd. Een toernooi waarbij jeugdleden samen het hun ouders konden komen basketballen, ook de oudere leden waren van harte welkom. Het was een geslaagde middag. De teams waren opgedeeld in 2 klassen, een lage en een hoge basket klasse. Na een spannende finale, in de lage basket klasse, versloeg team Groen het tot dan toe ongeslagen team zwart. De hoge basket klasse werd gewonnen door team Zwart, zij wisten in de finale team blauw te verslaan. Halverwege het lentetoernooi was het tijd voor het traditionele shoot-out toernooi, een u14 speler won dit toernooi.

Wij danken de organisatie en kijken nu al weer uit naar de volgende editie van dit altijd populaire toernooi!

Clinic 2024

Het seizoen 2023-2024 werd op een leuke manier afgesloten! Op 8 juni 2024 was oud-professioneel basketballer Max van Schaik te gast. De 2,08 meter lange professional trainde de leden in skills en teamwork. Daarbij werd er aandacht besteed aan plezier hebben in basketbal door de training op een leuke manier aan te bieden.

Cultureel festival 2021: open training

Bij het Cultureel Festival 2021 op 4 september was oud-international Vincent Krieger te gast. ’s Ochtends kregen de bijna twintig aanwezige kinderen van 7 t/m 11 jaar een inspirerende les van Vincent, vanaf twee uur waren ruim twintig Baarnse jongeren van 12 t/m 16 jaar samen met Vincent op de velden.

Clinic

Op 25 juni 2021 sloot Break Stars het seizoen 2020-2021 af met een clinic voor enkele jeugdteams van Break Stars. Jordy Kuiper, 2,06 meter lang en nu onder contract in Frankrijk, leerde de jongeren hoe zij zelfverzekerder in het veld kunnen staan en de tegenstander kunnen imponeren.

Kom van die bank af

Thuisblijven moest, blijven bewegen ook. Break Stars trainer Lion heeft voor de periode dat er geen trainingen konden zijn speciaal voor jullie inspirerende filmpjes gemaakt.

Nieuwjaarstoernooi 10 januari 2020

Vrijdag 10 januari van 18.00-20.15 uur was het weer tijd voor het jaarlijkse ouder-kind nieuwjaarstoernooi. Alle leden t/m de U16 zijn uitgenodigd om met hun ouders een balletje te komen gooien. En natuurlijk mogen ook de trainers/coaches van deze teams weer mee doen. Vanaf 19.45 uur is er een shoot out competitie voor alle (jeugd+senioren)leden. Hier vind je een sfeerrapportage.

Wedstrijdbezoek Landstede Hammers vs Donar

12 januari 2020: Met 17 leden en introducees ging Break Stars naar de wedstrijd van Landstede Hammers uit Zwolle vs Donar uit Groningen, de nummers 1 en 3 uit de Dutch Basketball League. Het was een spannende wedstrijd, met een teleurstellend verloop voor de thuisspelers: de eindscore werd 69-98. Je kunt hier de live stream van de volledige wedstrijd bekijken.

Scheidsrechters workshop

Op zaterdag 14 september 2019 10.00-12.00 uur organiseren Break Stars Baarn en Red Stars Soest gezamenlijk de eerste van de twee workshops voor de aankomende scheidsrechters. De workshop wordt in Soest gehouden in sporthal Beukendal. Na de tweede workshop en succesvol proeffluiten hopen we op een feestelijk moment om aan een aantal scheidsrechters hun diploma uit te kunnen reiken!

Cultureel Festival Baarn – 2019

Ondanks wat regen was het een gezellige bedoeling in de Pekingtuin, waar op 7 september het Sportplein van het jaarlijkse Cultureel Festival Baarn georganiseerd was. Veel kinderen hebben een poging gedaan om de basketbal door de basket te gooien, ook deden enkele kinderen aan de – helaas wat verregende – clinic mee. Alle aanwezigen weten weer dat Baarn een heuse basketbalvereniging heeft waar iedereen welkom is.

Paaseitjes actie

MELK

Topverkoper Dion, die maar liefst 140 zakjes heeft verkocht, werd beloond met een grote chocolade paashaas.  Maar ook de andere verkopers kregen iets lekkers als waardering voor hun inzet.

Ook dit jaar heeft er weer een succesvolle paasactie plaatsgevonden. Vele leden zijn op pad gegaan om paaseitjes te verkopen aan familie, vrienden en buren. Met de mooie opbrengst van ruim € 800,- kunnen o.a. nieuwe trainingsmaterialen aangeschaft worden. Geweldig om te zien dat de leden met zoveel plezier en inzet voor de vereniging op stap zijn gegaan.

Jumbo Baarn wordt hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan deze actie.

Nieuwjaarstoernooi 2019

Op vrijdag 11 januari werd het nieuwjaarstoernooi gehouden. Ruim 80 spelers/ouders/broers en zussen hadden zich opgegeven waardoor het een gezellige drukte was. De aftrap van het toernooi was voor de jongste jeugd tot en met U16. Meteen vanaf het begin was het enthousiasme te zien. De teams waren gemixt en er werden een aantal wedstrijdjes tegen elkaar gespeeld. Hoewel iedereen ging voor de winst stond de sportiviteit en gezelligheid centraal. Het winnende team zwart en het sportiefste team groen vielen in de prijzen.

Het toernooi werd afgesloten met een wedstrijdje shoot-out waar ook de senioren aan meededen. Floris van de Meent was de gelukkige winnaar en ontvingen een mooie basketbal.

Daarna was het de beurt aan de teams U18 en ouder. Hier werd fanatiek en met veel plezier om de winst gestreden. Team groen wist alles te winnen en kwam dan ook als winnaar naar voren. Ter afsluiting van het nieuwjaarstoernooi was iedereen uitgenodigd in de kantine om met elkaar wat te drinken en te genieten van een lekkere oliebol, aangeboden door foyer De Trits. Een geslaagd begin van het nieuwe jaar!

Uitreiking eerste scheidsrechtersdiploma van dit seizoen aan Alexander Anderson

Op 12 januari 2019 kon Henk van Garderen het eerste scheidsrechtersdiploma van dit seizoen overhandigen aan Alexander Anderson. Alexander, gefeliciteerd!

Workshop Scheidsrechtersdiploma

Een vol zaaltje in de Trits bij de workshop voor het scheidsrechtersdiploma op 12 januari 2019. Henk van Garderen vertelde aan de veertien aanwezige deelnemers over de regels en hoe je een wedstrijd eerlijk en sportief kunt laten verlopen. Doorspekt met veel voorbeelden uit zijn jarenlange ervaring als scheidsrechter was het een leerzame ervaring.

Wedstrijdbezoek Dutch Basketball League op 6 januari 2019

Break Stars was op zondag 6 januari met 53 personen met de bus naar Zwolle voor de wedstrijd tussen Landstede uit Zwolle en Zorg en Zekerheid uit Leiden. Deze clubs staan op nummer 1 en 2 in de Dutch Basketball League. Break Stars had een eigen vak in de zaal. Het was een spannende wedstrijd! Hier zie je een sfeerverslag, de video van de hele wedstrijd en berichten uit de pers.

Spelregelbewijs, workshops en scheidsrechterdiploma

GEFELICITEERD MET JE 
SPELREGELBEWIJS

Dit seizoen is Break Stars weer begonnen met het opleiden van nieuwe scheidsrechters. Alle leden uit de U16, U18 en U20 hebben een inlogcode gekregen voor Basketballmasterz.nl, de site waar je kunt oefenen voor het Spelregelbewijs. Later in dit seizoen volgen er nog twee workshops en kunnen de leden oefenen met fluiten bij thuiswedstrijden. Als het proeffluiten goed gaat komt het Scheidsrechtersdiploma in beeld.

Enkele leden hebben hun Spelregelbewijs al gehaald en ook is het proeffluiten al gestart. In een volgend bericht vertellen we hier graag meer over! Meer weten? Laat het ons even weten!

Cultureel festival 2018 Baarn

Op zaterdag 1 september 2018 van 11.00 uur tot 17.00 uur was Break Stars aanwezig in de Pekingtuin bij het Cultureel festival 2018 Baarn. Halverwege de middag heeft een groot aantal kinderen meegedaan met de basketbal-clinic op het Sportplein, die door Lion en Arax gegeven werd. De quizvragen zijn door zo’n dertig bezoekers beantwoord, de winnaar heeft een luxe basketbal ontvangen. Veel Baarnaars – jong en oud – hebben deze dag kennis kunnen maken met de vereniging.

اى

Paastoernooi te Soest 2018

In het paasweekend hebben twee Break Stars teams meegedaan aan het jaarlijkse paastoernooi (georganiseerd door Red Stars te Soest).  Helaas viel het dames team niet in de prijzen.  Het U18 team bestaande uit Tom, Alexander, Milo, Olaf, Wouter, Leon en Charis mocht de beker in ontvangst nemen! De sfeer was goed en het zou leuk zijn als meer teams zich volgend jaar inschrijven! De paashaas was natuurlijk ook van de partij.

Paasactie

Tijdens de Algemene Leden Vergadering werd de opbrengst van de paasactie bekend gemaakt. Er is een totaalbedrag van €531,89 opgehaald! Pim en Mats hebben maar liefst 120 zakjes paaseitjes verkocht – wat een geweldige prestatie. Zij mochten de chocolade paashaas in ontvangst nemen. Iedereen hartelijk bedankt voor het verkopen en kopen van de zakjes paaseitjes. En natuurlijk ook dank aan Anita voor de organisatie. Met het opgehaalde bedrag kunnen we weer materiaal kopen.

Baarnsche Courant maart 2018: Vrijwilligersprijs

Onze vereniging was genomineerd voor de vrijwilligersprijs die elk jaar door de gemeente wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie. Een nominatie waar we ontzettend trots op zijn! Helaas hebben we de prijs niet gewonnen, maar het was een eer om op het podium te mogen staan!

Nieuwjaarstoernooi 2018

Op vrijdag 5 januari 2018 vond het nieuwjaarstoernooi plaats.

Het tijdschema ziet er als volgt uit:

18.00-19.45 Toernooi U10, U12, U14 en U16 (inclusief ouders en trainer/coaches)

19.45-20.15 Shoot out competitie voor alle leden

20.15-22.00 Toernooi U18 & senioren

Van de leden tot en met U16 zijn de ouders ook uitgenodigd om samen met hun zoon/dochter een balletje te komen gooien. En natuurlijk mogen ook de trainers/coaches van deze teams mee doen.

Tafelcursus

Ieder jaar organiseert de club een tafelcursus. De cursus is bedoeld voor de jonge leden en ouders van U10, U12 en U14 en iedereen die een opfrisser kan gebruiken. Nieuwe data volgt.

Wanneer u deze mails niet ontvangt, laat dit dan weten via breakstarsbaarn@gmail.com.