Nieuwe leden welkom

Nieuwe leden welkom

Ben je zelf of is je zoon / dochter net lid geworden van Break Stars? Lees dan gauw verder..

Break Stars

Break Stars is een kleine basketbalvereniging met bijna honderd leden uit Baarn maar ook uit Eemnes, Soest en Hilversum. We hebben veel jeugd-teams (vanaf ± 7 jaar), maar ook een heren/mix-team. Je leeftijd op 1 januari in het lopende seizoen bepaalt in welk team je komt (U14: je bent op 1 januari nog geen 14 jaar oud).

Trainingen en thuiswedstrijden

De trainingen zijn op de vrijdagavond in de Trits, Goeman Borgesiuslaan 2, 3741 CR Baarn. Ook de thuiswedstrijden zijn in de Trits, vaak op de zaterdag, soms op de vrijdagavond.

Basketbal

Basketbal is een leuke teamsport voor energieke mensen, jong en oud. Omdat er bij wedstrijden veel gescoord en de bal steeds weer van speelhelft wisselt, is er ook voor de supporters veel te beleven. Een spannende wedstrijd wordt soms pas in de laatste seconden beslist!

Wedstrijden

De jongste teams doen mee aan de Eemland-competitie, een kleinschalige competitie van enkele verenigingen uit Baarn, Soest, Eemnes. De andere teams doen mee met de competitie van de Nederlandse Basketball Bond. De helft van de wedstrijden speel je thuis, in de Trits, de andere helft bij de basketbalverenigingen in de regio. Je trainer bekijkt hoe snel je de sport oppakt en wanneer je mee kunt doen aan de wedstrijden. Kijken kan natuurlijk altijd!

Wisselen

Bij de jongste teams worden de spelers gewisseld met het slangensysteem, hierdoor komen alle spelers aan de beurt. Bij de oudere teams kan de coach op elk moment dat het spel stil ligt spelers wisselen, zodat ook hier iedereen mee doet.

Basketball.nl app

Als je een Android- of iPhone smartphone hebt, kun je de basketball.nl app installeren. Deze is ook nuttig voor ouders / verzorgers / familieleden / belangstellenden. Je ziet in de app alle wedstrijden van je favoriete team: het programma, de stand en – als de wedstrijd via het Digitale Wedstrijd Formulier is ingevuld – ook wie wanneer gescoord heeft.
Bij jongeren onder de 16 kunnen ouders/verzorgers met een eigen account inloggen en bepalen welke privacy-gevoelige informatie van hun kind in de app te zien is. Geef dan wel óók je eigen e-mail adres door bij de inschrijving.

Regels

Bij een basketbalwedstrijd gelden een aantal regels, om het spel veilig en spannend te houden. Je mag bijvoorbeeld niet te lang op je eigen helft spelen, niet twee keer dribbelen en ook je tegenstander niet hinderen. We hebben alle regels voor je op een rijtje gezet op deze site. En bij trainingen en wedstrijden hoor je termen als passen, dribbelen, rebounds, twee- en driepunters, die je ook op deze site kunt lezen. Kijk ook bij de filmpjes waar deze termen worden uitgelegd!

Spelregelbewijs

Als je veertien jaar of ouder bent dan verwachten we dat je je spelregelbewijs gaat halen en een tijdje later je scheidsrechtersdiploma. Als je de regels goed kent vergroot je de winkansen voor je team. Leden van 13 jaar en ouder krijgen de inloggegevens van de site van Flow Sparks. Op deze site zie je heel veel oefenmateriaal, met heldere filmpjes. Je kunt hier ook de toetsen doen voor het spelregelbewijs.

Wedstrijdbegeleiding

Bij elke wedstrijd zijn er veel mensen nodig om de wedstrijd te laten slagen: twee scheidsrechters, twee tafelaars, de coaches van beide teams, chauffeurs voor uitwedstrijden en natuurlijk supporters. Bij de jonge jeugdteams verwachten we dat ouders meehelpen met tafelen. Het is niet moeilijk, en als je het samen met andere ouders doet leer je die gelijk beter kennen.

Activiteiten

Break Stars organiseert als vereniging regelmatig activiteiten, zoals het nieuwjaarstoernooi, een paaseitjesacties, een basketbal clinic met een professionele (oud-)speler, een stand op het Cultureel Festival Baarn, de High 5 cursussen voor basisschoolleerlingen en meer. Dat doen we steeds met de inzet van leden en ouders. In 2019 zijn we met de bus naar een eredivisiewedstrijd van de nummers 1 en 2 gegaan. In de periode dat alle trainingen stil lagen, heeft trainer Lion Bus video’s gemaakt om ook thuis nog fit te blijven.

Sponsors en vrienden

De contributie gebruiken we voor de zaalhuur, afdracht aan de NBB en meer. Voor extraatjes zoals nieuwe ballen en nieuwe activiteiten rekenen we op onze sponsors en vrienden. Wil je Breaks Stars ook sponsoren of vriend worden?

Tenue

Alle Break Stars leden spelen wedstrijden in het groene Break Stars tenue. Hier lees je hoe je dit kunt bestellen. Vraag eerst even aan je trainer welk rugnummer beschikbaar is.

Schoenen

Bij basketbal maak je veel sprongbewegingen. Daarom heb je goede halfhoge of hoge schoenen nodig die de schokken opvangen.

Ballen

Bij de trainingen zijn er genoeg ballen om te spelen. Maar veel spelers nemen een eigen bal mee. Voor de kinderen tot en met 12 jaar is een basketbal maat 5 (ong. 460 gram, 23 cm doorsnede) geschikt. Damesteams spelen met de iets zwaardere basketballen maat 6 (ong. 540 gram, 23 cm doorsnede), jongens- en herenteams met basketballen maat 7 (ong. 600 gram, 24 cm doorsnede). Tip: Koop er meteen een ballenpompje bij.

Thuis

Natuurlijk wil je als nieuw lid ook thuis basketballen. Een basket aan de buitenmuur is handig, of je kunt naar de basketbalvelden aan de Geerenweg of de Stellingwerflaan. Als je twee teams van drie personen kunt samenstellen kun je zelfs volgens de spelregels van het 3×3 basketballen een wedstrijdje spelen. Maar ook zonder basket kun je veel oefeningen doen. Trainer Lion heeft hier een aantal filmpjes voor gemaakt. Ook op Youtube kun je veel oefeningen vinden.

Meer weten

Kom langs bij een van de trainingen of bij een wedstrijd, er is altijd wel iemand die je wilt helpen! Of neem contact op met een van de actieve leden en de bestuursleden.

Graag tot ziens!