Professionele versterking bij Break Stars

Professionele versterking bij Break Stars

Basketbalvereniging Break Stars uit Baarn had 25 juni de laatste training van het seizoen. En wat voor een! Ze werden getraind door twee professionele basketbalspelers; Jordy Kuiper en Robert Boezeman.

Afgelopen vrijdag 25 juni was de afsluitende training van het seizoen 2020-2021 van de Break Stars. Elke vrijdagavond wordt er getraind in sporthal De Trits. Van juni tot en met augustus is er een zomerstop. De spelers in de leeftijd van 14 t/m 20 jaar trainden deze avond samen als een grote groep. Net als anders; gedreven en enthousiast, maar het was nu ook wel spannend. Er was bekend dat Jordy Kuiper zou komen. Een professionele basketbalspeler die lang in Amerika gespeeld heeft en tegenwoordig onder contract staat in Frankrijk. Een speler om letterlijk en figuurlijk tegenop te kijken; met zijn 2,06 meter lengte en internationale speelervaring.

Jordy Kuiper is naast basketbal speler ook ambassadeur van het JDRF (zie voor meer info jdrf.nl). Door een actie om geld op te halen voor onderzoek naar genezing van type 1 Diabetes heeft Jordy zichzelf laten veilen. Een van de ouders van de spelers had geboden en zo kwam Jordy naar Baarn. Tot grote verrassing van het team kwam hij niet alleen. Robert was mee, een basketbalcoach die ook professioneel basketbalspeler is geweest.

Jordy liet zien dat basketbal meer is dan techniek. Het is ook toewijding en houding. Zo kreeg de groep ‘toneel lessen’: “de tegenstander moet geloven dat je van plan bent om…” Ook imponeren, “kin omhoog” hoort bij het spel. In de techniek ging het natuurlijk ook om dribbelen met één bal en met twee ballen tegelijk en om en om. Zonder scoren geen winst, dus ook daar werd aan gewerkt.

Er werd duidelijk met plezier en passie gespeeld. Hoewel de nuchtere tieners elkaar volgens Robert wel meer mogen aanmoedigen, óók bij gewone oefeningen. Het nieuwe seizoen start weer in september. Met deze verworven technieken kunnen de tegenstanders van basketbalvereniging Break Stars hun borst nat maken.

Reacties zijn gesloten.