BNXT League

BNXT League

BNXT League

Sinds 2021 is de eredivisie voor heren samengegaan met de Belgische eredivisie in de BNXT League. Momenteel doen tien Belgische en elf Nederlandse basketbalteams mee aan deze competitie. Voor meer informatie zie BNXT league.

Dutch Basketball League

Tussen 2010 en 2021 was de eredivisie in Nederland voor heren de Dutch Basketball League. Er speelden negen tot twaalf teams mee (het aantal wisselde per seizoen). Alle teams zijn professioneel, de spelers zijn deels of volledig in dienst van de club. Elk team speelde twee thuiswedstrijden en twee uitwedstrijden tegen elk ander team. In april-mei worden de play-offs gespeeld: de beste acht teams van de competitie bepalen in een kwart finale, halve finale en finale wie dit seizoen de landskampioen is. In elk seizoen speelden ook enkele teams in de Europese competitie mee.

Amsterdam 
Rotterdam 
Den Bosch 
Groningen 
Den Helder 
Leeuwarden 
Landstede 
BASKETBAL 
Zwolle 
Leiden 
Dordrecht

Vrouwen Basketball League

In de Women’s Basketball League spelen jaarlijks zeven of acht teams mee.

NBB-beker

Naast de BNXT League en de Womens Basketball League zijn er ook twee bekercompetities: een voor de damesteams en een voor de herenteams. In de bekercompetitie spelen steeds twee teams tegen elkaar waarbij alleen de winnaar naar de volgende ronde gaat.

Supercup

De landskampioen en de winnaar van de beker spelen aan het begin van het volgende seizoen een speciale wedstrijd: de Supercup.

Filmpjes

DBL – mei 2018  (bron: https://basketballleague.nl/)

Drie-punters in een bekerwedstrijd  (bron: https://basketballleague.nl/)

Zorg en Zekerheid Leiden tegen Landstede Zwolle

Break Stars was op 6 januari 2019 bij de wedstrijd tussen Landstede Zwolle en Zorg en Zekerheid Leiden.