Spelregelbewijs

Spelregelbewijs

Regels

Basketballen wordt leuker als je de regels kent. Je weet hoe je het beste punten kunt scoren en je weet hoe je voorkomt dat je afgefloten wordt. Daardoor vergroot je de kans voor jou en je team om te winnen!

basketballmasterz.nl

Basketballmasterz.nl

Op de site van Basketballmasterz vind je alle spelregels in begrijpelijke taal, video’s met spelsituaties en kun je oefentoetsen maken. En als je de oefentoetsen gedaan hebt, kun je de eindtoets doen en het Spelregelbewijs halen. Het Spelregelbewijs is ook nodig als je scheidsrechter gaat worden bij wedstrijden van Break Stars.

Als Break Stars lid uit de U16, U18 en U20 kun je met je Sportlink account inloggen op de site van Basketballmasterz. Je Sportlink account is het account dat je ook voor de Basketball.nl app gebruikt. Als je veel geoefend hebt kun je de eindtoets doen. Om het spelregelbewijs te krijgen moet je zestien van de twintig vragen goed beantwoord hebben.

spelregelbewijs

Scheidsrechterdiploma

Na het halen van het Spelregelbewijs – en genoeg geoefend te hebben – gaan de leden op voor het Scheidsrechterdiploma BS-2. Break Stars organiseert hiervoor twee workshops en regelt dat de leden kunnen oefenen met fluiten bij thuiswedstrijden. Als het proeffluiten goed gaat komt het Scheidsrechtersdiploma in beeld. Met dit diploma op zak laat je zien dat je een wedstrijd goed kunt begeleiden en mag je zelfstandig wedstrijden fluiten.

Tip: hier vind je een overzicht van alle signalen die een scheidsrechter kan geven.