Spelregelbewijs

Spelregelbewijs

Regels

Basketballen wordt leuker als je de regels kent. Je weet hoe je het beste punten kunt scoren en je weet hoe je voorkomt dat je afgefloten wordt. Daardoor vergroot je de kans voor jou en je team om te winnen!

Vanaf het seizoen 2022-2023 stelt de Nederlandse Basketball Bond voor alle basketballers vanaf 14 jaar tot 24 jaar verplicht dat zij het spelregelbewijs hebben of halen.

Alle oefeningen en de toetsen voor het spelregelbewijs staan op Flow Sparks. Als je lid bent van Break Stars en 13 jaar of ouder bent krijg je de inloggegevens van ons. De NBB stuurt de inloggegevens naar het e-mailadres dat bij ons bekend is.

Lees hier meer over het Spelregelbewijs.

Alle spelregels vind je hier op een rijtje: Basiskennis spelregelboekje.pdf.

Scheidsrechterdiploma

Na het halen van het Spelregelbewijs – en genoeg geoefend te hebben – gaan de leden op voor het Scheidsrechterdiploma BS-2. Break Stars organiseert hiervoor twee workshops en regelt dat de leden kunnen oefenen met fluiten bij thuiswedstrijden. Als het proeffluiten goed gaat komt het Scheidsrechtersdiploma in beeld. Met dit diploma op zak laat je zien dat je een wedstrijd goed kunt begeleiden en mag je zelfstandig wedstrijden fluiten.

Tip: hier vind je een overzicht van alle signalen die een scheidsrechter kan geven.