Wedstrijdbegeleiding

Wedstrijdbegeleiding

Bij een basketballwedstrijd zijn er veel mensen nodig. Naast de coaches van de beide teams zijn er twee scheidsrechters in het veld en twee ‘tafelaars’ aan de zijlijn.  De ‘tijdwaarnemer’ houdt de wedstrijdklok (de gespeelde tijd) bij, de ‘scorer’ registreert de gescoorde punten en de persoonlijke fouten die de scheidsrechters aan hem of haar doorgeven. Bij wedstrijden op hoog niveau houdt een derde tafelaar, de ’24-seconden tijdwaarnemer’, bij of het aanvallende team binnen 24 seconden (of binnen 14 seconden als de ring bij een aanvalspoging niet geraakt is) een poging tot scoren doet.

De punten en fouten bij thuiswedstrijden van Break Stars worden direct in het digitale wedstrijdformulier op de tablet verwerkt en zijn dan ook direct na de wedstrijd voor alle belangstellenden in te zien in de basketball.nl-app.

Tafelcursus

Ieder jaar organiseert Break Stars een tafelcursus. De cursus is bedoeld voor de jonge leden en ouders van U10, U12 en U14 en iedereen die een opfrisser kan gebruiken. Nieuwe data volgen. Wanneer je deze mails niet ontvangt, laat dit dan weten via breakstarsbaarn@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *