Spelregelbewijs

Spelregelbewijs

Basketballen wordt leuker als je de regels kent. Je weet hoe je het beste punten kunt scoren en je weet hoe je voorkomt dat je afgefloten wordt. Daardoor vergroot je de kans voor jou en je team om te winnen!

basketballmasterz.nl Op de site van Basketballmasterz vind je alle spelregels in begrijpelijke taal, video’s met spelsituaties en kun je oefentoetsen maken. En als je de oefentoetsen gedaan hebt, kun je de eindtoets doen en het Spelregelbewijs halen. Het Spelregelbewijs is ook nodig als je scheidsrechter gaat worden bij wedstrijden van Break Stars.

Alle Break Stars leden uit de U16, U18 en U20 krijgen van Break Stars een gebruikersnaam en activatiecode voor de site van Basketballmasterz. Met deze code maak je een eigen account aan en kun je, als je veel geoefend hebt, de eindtoets doen. Om het spelregelbewijs te krijgen moet je zestien van de twintig vragen goed beantwoord hebben.

spelregelbewijs

Heb je geen activatiecode gehad maar wil je wel het spelregelbewijs halen? Leuk! Meldt dit dan even bij de ledenadministratie. Dan krijg je ook een activatiecode voor de site van Basketballmasterz en kun je de toetsen doen.

Scheidsrechterdiploma

Na het halen van het Spelregelbewijs – en genoeg geoefend te hebben – gaan de leden op voor het Scheidsrechterdiploma BS-2. Break Stars organiseert hiervoor twee workshops en regelt dat de leden kunnen oefenen met fluiten bij thuiswedstrijden. Als het proeffluiten goed gaat komt het Scheidsrechtersdiploma in beeld. Met dit diploma op zak laat je zien dat je een wedstrijd goed kunt begeleiden en mag je zelfstandig wedstrijden fluiten.

Tip: hier vind je een overzicht van alle signalen die een scheidsrechter kan geven.